27 Nisan 2015 Pazartesi

Alanya etabı : 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu


Havaların değişkenliğinden midir bilinmez, pek bi uyuşuk durumdayım ^.^ Hani böyle kolumu kıpırdatmaya mecali yok desem cuk oturur! O nedenle de bir kaç gündür yazı yazmadım. Özür dilerim.

Alanya'da yaşamanın en güzel taraflarının bir tanesi de sürekli uluslar arası etkinliklere şahit olmamız sanırım. En azından kendi adıma konuşacak olursam beni heyecanlandırıyor. Pazar günü yine bu uluslararası etkinliklerden biri vardı. 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu. Her ne kadar ben mesaim olması nedeniyle bulunamasam da resimlerini görmek ve bir gün öncesindeki hazırlıklarına kısmen şahit olmam keyifliydi. 


Yukarıdaki resimde sporcuların renkli giysileri sizce de gerçekten görsel bir şölen oluşturmamış mı? ;) Yarışmaya toplam 21 takım, 165 sporcu ile başladı. Tur 2015'in ilk etabı Alanya / Gazipaşa / Alanya arasında koşuldu. Parkur 145 km den oluştu.  


Aşağıda resmini gördüğümüz ve  Alanya'da ikinci kez yarışan Mark Cavendish yarışın ilk etabının 1 birincisidir. Yüzündeki mutluluktan ve muza açtığı kucağından da anlayacağınız gibi o da kısmen Türk' leştirdiklerimizden diyebiliriz. :)))


Yarışmanın ikinci etabı bugün Alanya / Antalya arasındaki 182 km lik parkurdan oluşuyor ve 3 Mayıs günü İstanbul'da düzenlenecek olan etap ile son bulacaktır. 



Belitmeden geçemeyeceğim. Baştaki teyzenin olduğu resim kesinlikle benim favorim! ;) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)