13 Mayıs 2015 Çarşamba

Her dönemin modası JEAN, yıkama ve kurutma detayları...



Her dönemin olmazsa olmaz parçalarından olan jeanlerimiz hakkında ne kadar az şey biliyoruz. Tommy Hilfiger markasının modacıları jean pantolonların kesinlikle makinede yıkanmaması gerektiğini söylüyorlar. Çünkü makine denim kumaşları yıpratıyormuş.




''Yok ben makineye atacağım uğraşamam'' derseniz; atmadan önce renginin çok akmaması için kotunuzu ters çevirip, yıkama suyuna sirke katmamızı önermişler ve tabi ki hassas yıkama ayarı tercih edilmeliymiş. Makineden nasıl bir şey çıkacağına emin olamıyorsanız, ya da makinenize güvenmiyorsanız en iyisi elde yıkayın. Böylece büyük bir süprizle karşılaşmazsınız.

Konu elde yıkamaya gelince; su oda sıcaklığında, deterjan ise yumuşak ve hassas herhangi bir marka olabilirmiş... ovmak/çitilemek filan aklınızdan geçmiyordur umarım??? :)) Sadece 20 dk boyunca yumuşak deterjanlı sirkeli ve oda sıcaklığında olan su içerisinde bekletebilirsiniz. Sonra ise durulama suyunda bekleteceksiniz. Sıralama lütfen şaşmasın. Yoksa karışmam :)))

Her iki durumda da kurutma makinesine atmayı kesinlikle ama kesinlikle düşünmeyin!!! ''Nasıl kurutacağım'' derseniz kesinlikle kalorifer peteğine yada ipe asmak ta yok! Kotunuz nemli ortamda, kendi halinde öyle nazlı bir şekilde düz bir zemine serilerek kurumaya bırakmanız gerekmekte.

Levis 'in modacılarının yaptığı açıklamalara göre jeanlerimizi sık yıkamamalıyız. Yani her iki marka da bu konuda hemfikirler. Çamaşır makinesinde kot yıkamayı kafasına koyanlar için tavsiyeleri; Kotları yalnızca 6 ayda bir kez ve makineye 4'ten fazla kot pantolon atmamaya da özen göstererek yıkamanız.'

Levis'ın '' Yıkamayın ama sterilizasyon yapmak istiyorsanız'' ; düşüncesi için önerisi ise...
Jeanlerinizi kesinlikle yıkamayın. Kotunuzu iyice fırçalayın, sonra katlayıp poşet içerisinde ertesi gün giymek üzere buzluğa atın. Onlara göre Kotunuzun yıpranmaması için derin dondurucuda bekletmek onların bulduğu en doğru temizleme şekli.

Valla ister yıkayın ister yıkamayın sizin tercihiniz ama lütfen ama lütfen ütülemeyin. Alla sen ne o öyle bir de ütü çizgisi yapılıyor filan inanılmaz itici!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)