16 Mayıs 2015 Cumartesi

Uv Korumalı Bronzlaştırıcı Güneş Kremi Yapalım Mı?

Selam kızlar!

Mesai saatlerimin değişmesi ile sabahtan öğleye kadar harika bir zaman dilimi bana kaldı. İlk günlerde günün en güzel zaman dilimi olan ilk yarısını halledilmesi gereken işler ile harcadım. Dün sabah ise havanın da güzel olmasını fırsat bilerek kendimi hemen sahile attım.
Sahile gitmeyi kafama bir gün önceden koyduğum için, market ve eczanelerde güneş kremlerini oldukça uzun bir zaman diliminde inceleme fırsatım oldu. Ceset beyazı ve alerjik bir cilde sahip olunca yaz kış ilk ergen yaşlarımdan beri hep yüksek UV değerli güneş kremleri kaçınılmaz bir durum oluyor. Ancak ben bu yaz için bronzlaşmak istiyorum. Bu sebeple de piyasada satılan ürünlerde istediğim gibi bir şeye denk gelmediğimden Suna Dumankaya ve Ahmet Maranki' nin BU konu hakkında ki yazı ve videolarını inceledim. 
Ben sahile gidiyorum ;)))



Şimdi kendi yüksek UV özellikli kendi bronzlaştırıcı kremimi kendim yapmaya hazırım. Bunun için gerekli olan malzemelerimiz;


- havuç yağı ( Ahmet Maranki'nin açıklamalarına göre ultraviyole - UV görevi görmekte ) 

- kakao yağı (yoğun nemlendirme sağlar. Tek başına da güneş kremi olarak kullanıldığı doğrudur ancak biz kendimizi garantiye alacağız )

- 2 tatlı kaşığı bebek pudrası ( ekstra ultraviyole elde etmek için. Uzman yorumlarına göre bu pudra ile 40 UV koruma elde etmiş olacağız ) 

- Hazırladığımız bronzlaştırıcımızı koymak için 1 adet de şişe (ben bunun için boşalan sprey şişemi kullanacağım )
- Şişenin tamamını dolduracak kadar zeytinyağı ( zeytinyağının güneşin zararlı etkilerini azaltıcı özelliği vardır ayrıca içerisine yoğun olarak bulunan E vitamini ile kırışıklıkların açılmasına neden olur )

Öncelikle havuç ve fındık yağını şişenin içinde karıştırdım sonra 2 tatlı kaşığı pudrayı ekleyip topaklanma olmaması için iyice karıştırdım. Homojen bir karışım elde ettiğime inanınca da şişe aldığında zeytin yağı ekledim. Hazır olan bronzlaştırıcı kreminizi evden çıkmadan 20 dk önce kullanmayı lütfen ihmal etmeyin. İsteğe göre içine hindistan cevizi, vanilya gibi aromatik yağlar da ekleyebilirsiniz. Tamamen nasıl kokmasını istediğinize bağlı. ;)
Umarım severek kullanırsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)