26 Mayıs 2015 Salı

Yasalar Kadınları Korusun Tahrik İndirimi Son Bulsun!


Çok değil bundan bir kaç ay önce yani 11 Şubat 2015 günü gencecik bir kız çocuğu akşam eve dönmek için bindiği bir dolmuştaki son yolcu olması nedeniyle hunharca öldürüldü!
İki gün boyunca kendisinden haber alınamayan Özgecan Aslan'ın katilleri bulundu. Katillerin tutuklanıp içeriye girişine kadar ki süreci hepimiz gerek sosyal medyadan gerek basından bir şekilde takip ettik. Kadın cinayetleri ve kadına şiddete yönelik eylemlerde belki birçoğumuz boy gösterdik. Medya ile tanışan ailenin asil durumunu hepimiz can-ı yürekten takdir ettik...

Bilmek isterseniz; yapılan güncel istatistiklere göre ülkemizde her gün en az 5 kadın çeşitli sebepler ile öldürülmekte. Bir kadın tecavüze uğradığında erkeğin kadının mini etek giydiğini söylemesi üzerine tahrik indirimi alması söz konusu. Bir erkek karısını öldürüp mahkemeye çıkarıldığında kravat taktı diye iyi hal indirimi alabilmekte... Bu ve benzer herhangi bir durumdan önce kendimizi sonra yakınlarımızı koruyabilmemiz için lütfen destek verin.



''Amaan! sonra yaparım.'' demeyin bir imza ile bir çok şey değişebilir. Bilmek isterseniz son iki gün içerisinde bu yasanın çıkabilmesi için toplam 1 milyon 70 bin den fazla katılım gerçekleşti. 



Şimdi gelelim gündemimize;

Yasalarımızın arasında bulunan boşluklar nedeniyle ve iyi hal indirimi gibi gerekçeler ile maalesef ki kanunlarımız kadını çok fazla koruyamamakta! Bu sebeple bir çok ünlünün de katıldığı bir kampanya başlatıldı. Bu kampanyaya ünlülerimiz gerek videolar ile gerekse taşıdıkları pankartlar ile destek vermekteler. Hepsinin emeğine yüreğine sağlık. 

Mert Fırat'ın oynadığı bu video ülkemizin acı gerçeğini bir kez daha ortaya çıkartıyor sanırım!!!

Eğer siz de change.org/ozgecan girip imzalarsanız; ülkemizdeki kadınlar adına, kadın hakları adına bu yasanın çıkması için katkıda bulunabilirsiniz. Unutmayalım ki pırıl pırıl bir genç kadın olan Özgecan 'ın yerinde biz de olabiliriz. Kızlarımız yada kardeşlerimiz, annelerimiz yada eşlerimiz de olabilir. Lütfen duyarsız kalmayın ve bu yasanın onaylanması ve iyi hal indiriminin kaldırılması için sadece 5 dakikanızı ayırın. #özgecanyasası


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)