2 Haziran 2015 Salı

Anayasa Mahkemesi' nce Dini Nikah Hakkında Alınan Karar...

Seçimden hemen önce Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına göre imam nikahı kıymak için, resmi nikahın şart koşulması neden kaldırıldı ki?


Haberi daha bu sabah 04:00 civarında bir magazin programında Gülben Ergen'in tepkisi ile duydum. Daha bir hafta kadar önce Özgecan Aslan'ın faillerinin hak ettikleri cezayı alması için Yasalar Kadınları Korusun Tahrik İndirimi Son Bulsun! başlıklı yazımda, başlatılan imza kampanyasından bahsetmişken inanın aklım almıyor...? Yasalar hala ve ısrarla kadınları korumayacak sanırım.



AYM'nin üyelerinin hepsinin erkek oluşu nedeniyle mi böyle oldu acaba? (feminizden değil kesinlikle) Çocuk gelinlerin yada kuma yaşantısının artışına sebep olacak bu yasayı onaylarken ne düşündüklerini merak ediyorum.



Gerekçe olarak; “Birlikte yaşama hukuk düzenince cezalandırılmazken imam nikahının suç olması, kişilerin özel ve aile hayatlarına saygı gösterilmesi hakkı ile din ve vicdan özgürlüğüne sınırlama getirmektedir.” düşüncesi savunulmuş. 

Konu hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AYM kararının ardından, “18 yaş altı çocukların bir nikah töreni ile gayriresmîevlendirilmelerini engellemek üzere yeni bir çalışma yapmamız gerekecek” diye bir açıklama yapmakla yetinmiş...

Mersin barosu konu hakkında tepkisini; alınan kararın hemen düzeltilmesi ve evlenme yaşı olarak sınırın 18 olması konusunda talepte bulunmuş.

Eğitim-iş Genel Başkanı Veli Demir ise tepkisini; tecavüz yasallaştı olarak dile getirmiş.

Millet vekillerinin tepkileri ise ortada... İlerleyen günlerde ne olur ne biter bilemem ancak bu karar gerçekten çok üzücü!

Amacım siyaset yapmak değil sadece ciddi anlamda yadırgadığım sonucu bir kadın olarak sizlerle paylaşmak istedim.

Hepimiz için hayırlısı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)