12 Haziran 2015 Cuma

Evde pazar kahvaltısı için; Yumurtalı ekmek!

             

Güüüünaydın! 
Pazar kahvaltısını evde yapmaya karar verince ne yesek ne yesek diye düşünmeden geçilmiyor tabi. Baktım evde taze ekmek kalmamış olan kurumuş ekmeklerde ziyan olmasın diye bir anne tarifi yapmaya koyuldum. Tarifimiz markete gitmeye üşenenler ve kahvaltıya önem verenler için oldukça doyurucu ve pratik! Yapması pişirmesi taş çatlasın 30 dk sürüyor.

3 kişilik yumurtalı ekmek tarifi için malzemeler:

4 yumurta
1 yeşil biber
1 orta boy domates
7 adet zeytin
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 den biraz fazla bayat ekmek



Yumurta büyüklüğünde beyaz peynir
Yumurta büyüklüğünden biraz az kaşar peyniri
İsteğe göre kırmızı biber,tuz ve karabiber

Yapılışı:
Öncelikle kısık ateşte yağımızı eritmeye başlıyoruz. Yağımız erirken bir yandan da önce peynirlerimizi rendelememiz gerekiyor. Sonra içine sırasıyla çekirdeklerini ayırdığımız zeytin, doğranmış yeşil biber, ve yumurtaları koyup çırpıyoruz.

Püf noktası: Domatesi soyduktan sonra küçük küpler halinde doğramanız gerekiyor.Ben kıtır kıtır sevdiğim için domatesin suyunu malzemelerin içine koymayı çok tercih etmiyorum!

Ocaktan aldığımız erimiş yağımızı biraz soğuduktan sonra malzemelerimiz ile karıştırmalıyız ki yumurtalarımız pişmesin!

Tüm malzemelerimizi Karıştırmadan önce fırınımızı 180 derecede açmamız gerekiyor! Baharatlar da dahil karıştırdığımız tüm malzemeleri omlet yapar gibi iyice çırpmamız lazım. Daha önceden dilimleyip tepsiye dizdiğimiz ekmeklerimizin üzerine kaşık yardımı ile hazırladığımız harcı sürüp hooop! tepsiyi fırına sürüyoruz ;)) Yaklaşık olarak 15 /20  dakika pişmesi sürüyor ama istedinize bağlı olarak daha kıtır yada biraz daha yumuşak severseniz üstünün kızarma durumuna bakarak fırından çıkarabilirsiniz.

Not: Ben bu postu bir hafta önce yazacaktım ama yeni ev arayışımız nedeniyle bu sabaha kısmet oldu!
Afiyetler olsun! ;)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)