2 Temmuz 2015 Perşembe

Keşke Kadın Olsam


Herkese iyi akşamlar,

Son zamanlarda bir kaç kitabı birden okuduğum için bu kitabı biraz ihmal ettiğim doğrudur. Aykut Oğur'un bu kitabını genel olarak zevkle okudum. Kişisel gelişim kitapları zaten ilgimi hep çekmiştir. Anlatımı oldukça basit, çeşitli örneklemeler ile hemen her çevreden insanın kolaylıkla anlayabileceği bir tarza sahip.

Annesinin zor zamanlarına dair verdiği örnekleri benim diyen insan hele ki bunca kişi ile bu kadar rahat bir şekilde paylaşamaz. Yürekten tebrik ediyorum. Eşi Esra'ya ve onun hayatta ki duruşuna duyduğu saygı ise kesinlikle bir kez daha takdir edilmeli. 



Kitabın hemen arka kapağında;

Bugüne kadar hep süregelen bir tartışma vardır: Kadın ile erkek eşit midir? Eşit olmalı mıdır?

Sevgili kadınlar!
Bir erkek olarak size şunu söylemek zorundayım:

ERKEKLER İLE ASLA EŞİT OLAMAZSINIZ!

En büyük hatanız bizimle eşit olmaya çalışmak!
Çok çabalarsanız eşit olmayı becerebilir misiniz?
Elbette becerebilirsiniz AMA kendinizden, gücünüzden vazgeçerek becerebilirsiniz bunu!
Erkekle EŞİT olmak için VAROLUŞ çıtanızı alçaltmanız, daha aşağı indirmeniz gerekiyor.

Eşitlik mi istiyorsunuz?
Siz bilirsiniz!

Yazmış yazarımız...


Aslında oldukça açık; özetlemek gerekirse kadınların, eşleri yada sevgilileri için kendi sahip oldukları güçten, özelliklerden veya zevklerinden... yani aslında kişiyi kendisi yapan ve bu yönleri ile diğerlerinden ayıran donelerden bilinçli yada bilinçsiz olarak ve bazen de erkeğin fiziki yada sözlü baskıları yada başka yöntemler ile asimile dilmesinden. Hayat içerisinde etken role sahip iken edilgen, mutsuz, amaçsız birer varlık haline toplum baskısıyla bile dönüşümünden bahsetmekte...


Resimden de gördüğünüz gibi ben bu kitabı en son çimenlerin üstüne yayılarak tamamen huşu içerisinde bitirdim. Keyifli bir kitap ve bence okunmalı. Erkekler okur mu bilemiyorum ancak, eğer etrafımda denk gelirse kesinlikle alkışlayıp buradan da belirteceğim ERKEKLER DE OKUMALI!!!

Belirtmeden geçmek istemiyorum; Kitabın beni en çok etkileyen kısmı kitabın sonunda Aykut Bey'in doğmamış kızına yazdığı mektup ve doğmamış oğluna yazdığı kısa ama çok anlamlı nottur.

Bununla da bitmiyor elbette. En son kısmında benim için oldukça süpriz olan ayratown ile tanıştım ve hemen üye oldum. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Kişisel gelişiminize katkısı olacağına garanti veririm.

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.

2 yorum:

  1. Okudum , diğer kitaplarında olduğu gibi etkilenmedim ama anlatım dilinden dolayı keyifli vakit geçirdim...
    www.grilady.blogspot.com.tr
    Takipteyim , benim bloğuma da beklerim sizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yorumun için teşekkür ederim ben de yorumunu görmeden bugün ki postunun altına yorum yapmıştım. Uzun bir süredir takip ediyorum ;)

      Sil

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)