5 Eylül 2015 Cumartesi

Zayıflamak istiyor musunuz? ( ZIPLAYIN )

Selamlar,

Son zamanlarda bir çok yerde zıplayarak kilo verilip verilemeyeceğine dair bir çok içerik ile karşılaştığınıza eminim. Bu konuyu 2 aydır araştırmakta ve 1 aydır da düzenli olarak uygulamaktayım. Eğer diyet yapmış olsaydım evet kesinlikle kısa sürede harika bir şekilde zayıflayacağıma eminim, ancak daha önce de belirttiğim gibi ben yemek yemenin tamamen zevk işi olduğuna inananlardanım. Kısa bir süre sonra sözüm olmasına rağmen diyet filan yapmak gibi bir niyetim de yok hani :))) ''Diyet yapmadan 1 ay boyunca zıpladın da ne oldu?'' 2 cm kadar sıkılaştım.

Göbek, basen ve belimizde meydana gelen yağlanmaların sebebi hareketsiz yaşamlarımız, stres, dengesiz beslenme, hormonel sorunlar gibi bir çok çeşitli sebeple kabusumuz olabiliyor. Hareketsiz yaşam nedeniyle oluşan bu fazlalıkların rahatsız edici görüntünün asıl sebebi bağ dokumuzun gevşemesidir. Yani şişmanlamak kilo almak hep bu bağ dokumuzun zayıflaması neticesinde doku aralarında oluşan boşlukların yağ dokusu ile dolmasıyla meydana gelir. Bağ dokumuzu sıkılaştırmak ve güçlendirmek için en iyi ve en eğlenceli egzersizlerin başında zıplamak geliyor! İster ip atlayarak ister trombolinle isterseniz düz bir zeminde bu kolay ve eğlenceli egzersiz gün içerisinde oldukça kolay bir şekilde ve uygulanabilir.



Yurtdışında bunun için özel üretilmiş paten görünümünde zıplama ayakkabıları vb bir sürü ürün bulunmakta! Özelikle bahsettiğim bu özel ürün ve trombolin ile yapılan zıplama egzersizlerinde eklemlere daha az güç bindiğinden daha az sakatlanma yaşanmaktadır.

Zıplamanın faydalarını sıralamamız gerekirse;

*Kilo verdirir   *Enerji artırır   *Eklemleri korur   *Detoksu destekler   *Bağışıklığı güçlendirir   *Sinir sistemini geliştirir ve sakinleştirir

Özellikle kilo vermek isteyen ve yeni başlayanlar için gece saat 23:00'den önce 5 dk boyunca yapılacak egzersizler ile 1 ayda bir kaç kiloyu rahatlıkla verebilirsiniz. Bir aylık zıplama programını uygulamak isteyenler;


1) Gece 23:00' den önce bu egzersizi bitirmeli ve en geç 23:00'de uyumak için yatağa girmiş olmalılar. Çünkü vücudumuzun kendi tamir etmek için hormon salgıladığı zaman dilimi gece saat 23:00 / 02:00 arasıdır.

2) Öğünler asla atlanmalı ve özellikle 14:00'e kadar öğle yemeği bitirilmiş olmalı.

3) En önemlisi de vücudunuzdaki her 15 kg için gün içerisinde 1 litre su tüketmeyi alışkanlık haline getirmeyi göz önünde bulundurmalısınız.

Hadi bol şans! ;) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)