25 Kasım 2015 Çarşamba

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedir?


Herkese merhabalar.
Blogumu takip ettiyseniz daha önce de bir kaç kez kadına şiddete karşı postlarıma denk gelmiş olmalısınız.

Merak edenler için ;  ( lütfen tık tık )
Bacaklarını Topla 'yı duydunuz mu?


Kadın Cinayetlerinden siz de yorulmadınız mı? (8 Mart Dünya Kadınlar Günü)


Neden kol kırılıp yen içinde kalsın ki?

1999 yılından bu yana BM Genel Kurulu 'nun almış olduğu karara göre bugün orjinal adı ile International Day for the Elimination of Violence against Women, yani  Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan edilmiştir.
Bu kararın verilmesinde tarihteki en etken olay ile 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti 'nin o dönemki diktatörlük ile yöneten Rafael Leodinas Trujillo Molina 'ya karşı direnen Miramal Kardeşler olarak bilinen Patria, Minerva ve María Teresa 'nın diktatörün bir söylemine istinaden askerleri tarafından tecavüze uğrayıp öldürülmüş olmalarına karşı verilmiş bir tepkidir. Her ne kadar ölümleri medyada trafik kazası olarak duyurulmuş olsa da kurdukları Clandestine Hareketi ile ölümlerinin 1 yıl sonrasında diktatörlük rejiminin yıkılmasında önemli katkıları vardır.

Bu sebepledir ki Miramal kardeşlerin ölüm günü olan 25 Kasım günü 1999  yılı itibariyle dünyanın bir çok ülkesinde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak etkinlikler ile anılır.




2 yorum:

  1. Eline emeğine yüreğine sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım, seninle aynı konuya değinmiş olmaktan dolayı çok mutluyum!

      Sil

Evet yazımı okudunuz. Bu konuda sizinde fikrinizi merak ediyorum:)